• +31 6 41 79 27 57‬
  • info@jcvandermeer.nl

Over Hanneke van der Meer

Ik ben Hanneke van der Meer. Ik ben een echte Rotterdamse, nuchtere vrouw met een enorme passie voor het begeleiden van jongeren. Ik kom uit een groot gezin van ondernemers, maar wilde toch docent worden. Met humor en een stevige persoonlijkheid heb ik mij staande weten te houden toen mijn zus Ellen op jonge leeftijd onverwachts overleed.

Toen mijn zwager Marco, de vader van mijn neefje en nichtjes, een paar jaar geleden ook onverwachts overleed, zag ik pas in hoe belangrijk het is om als jongere te leren omgaan met je emoties. Vaak worden deze over het hoofd gezien of genegeerd – ook omdat we niet gewend zijn om ze te laten zien – waardoor je later als je groot bent veel problemen kunt hebben.

Ik ben rouw- en verliesbegeleider voor jongeren omdat ik stabiliteit en houvast wil bieden in een fase van veel verdriet en eenzaamheid. Mijn persoonlijke ervaringen zijn een bron van herkenning, terwijl mijn kennis en kunde je weer op weg helpen. Ik vind het een hele eer om je te mogen begeleiden op je weg! 

Buiten werktijd geniet ik van sporten, lezen en fotografie. Mijn familie en vrienden zijn enorm belangrijk voor mij, ik vind het heerlijk om bijvoorbeeld samen te koken of eropuit te gaan. Ook ben ik regelmatig te vinden op mijn “home away from home” eiland, Bonaire.   

Rouwverwerking in het onderwijs

Naast mijn werk als rouw- en verliesbegeleider zet ik me ook in om de kennis en kunde op het gebied van rouwverwerking te vergroten op scholen. Ik geef trainingen en workshops aan docenten die zich graag in dit onderwerp willen verdiepen. Klik hier voor meer informatie.

© 2018 All rights Reserved. Design by Elivado